5-6 soltorkade tomater. 2 vitlöksklyftor 5-6 soltorkade tomater. Kikar in och bjuder på en otroligt fräsch god sås med lite studs i i form av nässlor, vitlök och soltorkade tomater
Lägg över allt i lämplig panna och låt bryna ihop en stund, tilsätt vatten och resten av ingridienserna, låt koka ihop, tillsätt grädden och låt puttra tills köttet är mört
Lägg kött, olja, kryddor och löken i grytan. Ställ in i ugnen igen till kött och grönsaker är färdiga. Lägg lergrytan i kallt vatten i 15 minuter. 500 g krossade tomater
Idag testade jag det berömda ”slow-cook”-varianten – ”pulled beef”. Sedan blandade jag ihop en marinad/kryddblandning som jag smetade in köttet med och avslutade med att skiva tre lökar som jag la över
Strimla köttet och och stek det lätt. Varva kött, purjolökar och champinjoner i en eldfast form. Häll det på köttet och ställ in i ugnen i 200 g ca 25 min. 1 kg kött t. 15 champinjoner. 5 dl grädde. 50 g smör eller margarin
När steken är klar skär du den i mindre bitar och lägger sedan ner köttet i grytan. Eventuellt kan du hälla på lite köttsaft ifall du vill späda rätten eller få lite mer sås
Innan det är dags att tillaga köttet låter du den stå i rumstemperatur en stund. Köttet ska marineras i flera timmar för absolut godast smak och konsistens
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.