Currybuljongen med hetta ochfärska tomater som såsar till sig så fint. Den här currygrytan är väldigt god som den är men även perfekt att spinna vidare på
4 600 g sej 4 portioner ris, gärna basmatiris 1 rött äpple 1 tsk olja 1 msk curry 400 ml kokosmjölk 2 dl fiskbuljong (vatten och buljongtärning eller fond) 300 g broccolibuketter salt och peppar 1 msk majsstärkelse (Maizena) 1/2 purjolök Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Denna vegetariska currygrytamed rostad blomkål och sötpotatis blev galet god. Experimenterade och fick fram solgul blomkål i en het gryta med linser och sötpotatis
Bryn köttfärsoch svamp i stekpannan, krydda med salt och peppar. Skölj och skär purjolöken i skivor, ha i den i pannan och fräs ihop medfärsoch svamp, lägg i buljong tärningen och slå på vatten och grädde
Ta upp filéernaoch lägg de på ett fat, täck med folie. salt och peppar, smaka av med. Påskkyckling säger originalreceptet men jag har gjort min egen variant medquornfiléer istället
Krydda med curry och sänk värmen lite. Strimla spetskålen tunt och dela blomkålen i mindre buketter. Hacka dill och strö över grytan, servera med jordnötter, ris och limesaft- och zest
Servera med limeklyftor ochfärsk koriander. Stek ytterligare någon minut och rör sedan i ingefäran, röd curry, sambal oelek, kokosmjölk och vatten (skölj ur förpackningen med lite av vattnet och ha ner i grytan)
Kyl med vatten och skala. Börja med såsen. Låt stå i kylen och mogna i smak. Fläskfilén ska vara precis genomstekt, oxfilén kan vara röd, rosa eller lätt rosa inuti
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.