27 november
2014, 00:35I måndags gjorde jag en väldigt enkel men god currygryta. Vissa dagar pallar man inga långkok-femtioelva ingerdienser och massa moment!!
Sänk värmen, lägg i lök, vitlök, paprika och sambal, stek några minuter. Smaka av med salt och peppar. 1 Stek köttfärsen i olja på hög värme tills den får fin färg. 2 Tillsätt riset och stek tills det är varmt, vänd ner persilja. Till servering 1 Stek äggen i olja, med löd gula eller vändstekt. 6 dl kokt basmatiris. 1 msk olja. 2 msksambal oelek ev mer
Här kommer recept på ett jättegott ris (receptet hittade jag på bloggen Culinary Hill) somsmakar lika bra till räkorna som du också ska få recept på, som till en grillad köttbit eller kyckling
4 1 röd paprika 2 gula lökar ca 500 g kycklingbröstfilé 2 msk olja för stekning 4 msk sojasås 2 msk fisksås 300 g böngroddar 2 påsar färdigkokt ris à 250 g (gärna Express långkorning ris) Till servering 30 g sesamfrön Lägg till i inköpslistan
På lunchmenyn idag stod rissom i Mellanöstern, kolgrillad kefta, ruccola och rostade pumpafrön. Mat till ett filmteam Just nu pågår i Norrköping en kortfilmsinspelning
Ris a la Malta på julafton är ett måste. Men det behöver nödvändigtvis inte vara precis efter all julmat, det kan vara lite senare på kvällen när man sitter uppkrupen i soffan, men lite julmusik och tända ljus
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.