Marinaden som ligger runtom kycklingfileérna i formen kan användas som sås till riset. Riset. Under de 20 minuterna så lagar ni riset, som tar 18-20 minuter. 2 dl ris
Det blev det dock INTE idag utan idag blev det lite mera en rispytt med köttfärs,. När jag ska göra något med köttfärs blir det nästintill alltid typ köttfärssås
 Häll i resten av oljan och stek på riset en någon minut. Kinesisk kyckling med ris 3 port 2 msk soja 2 tsk sesamolja 2 tsk maizena 1 kycklingfilé, skuren i 1 cm stora bitar 2 salladslök 1 vitlöksklyfta 1 bit färsk riven ingefära, ca 1 msk shiitakesvamp, tunnt skivade (ca 2 dl) 1 msk raps- eller jordnötsolja 2,5 dl råris 1 tsk salt 0,5 l kycklingbuljong Sätt ugnen på 200 grader. Sätt locket på grytan (eller täck med aluminiumfolie) och ställ i ugnen i 45 min eller tills riset är färdigt. 2,5 dl råris
Koka ris och låt svalna. Låt småputtra i ca 15 minuter och blanda ner det kokta riset det skall vara som en krämig blandning tänk risotto. 6 dl kokt ris
Ris eller couscous passar utmärkt till denna rätt. Gör så här. Hacka löken och koriandern fint. Blanda kryddor, kalvfond, ägg, ströbröd och grädde i en stor bunke
Servera med ris/bulgur/klyftpotatis, sallad & någon god sås. Lång förklaring på en enkel middag. Tomat & basilika röran är samma som jag använder till bruschetta (minus rödlök), steker halloumi och lägger ovanpå, yoghurtsåsen med mynta & koriander samma recept som jag använde för nån dag sen
Kycklingen serverades med sötsur sås och kokt ris såklart. Igår gjorde jag den perfekta frityrsmeten, du vet sådär som det blir på din asiatiska restaurang