Det räcker till frukost för oss tre, eller varför inte mellis. Perfekt då man kommer hem från förskola och skola att tillsammans svänga ihop lite scones och mysa lite medan det blåser och håller på utanför
) Att sätta sig ner i soffan med en tallrik av dagens skörd, en kopp te och härligt sällskap, då känns det som att man har det heeeelt okej i livet, det gäller att ta vara på alla tillfällen att njuta som ges
Det är inte alltid jag skär och blandar till en sallad men jag försöker alltid lägga upp någon form av grönsak på tallriken, typ rivna morötter eller paprika, gurka och tomat skurna i stavar och klyftor
Ett bra sätt att spara buljonger och fonder är att frysa in dem i istärningslådor och ta fram eftersom att tina i soppor, såser eller att värma till en kopp buljong
Gott att strö över olika sallader. Jag brukar blanda ett "fröströssel" som jag har på matbröd av olika slag1 dl pumpakärnor 1 dl solroskärnor 1 dl skalade sesamfrön ½ dl flingsaltAllt blandas och förvaras i kylskåp till nästa bak
Dulce de leche-fondant eller kolafondant som den blivit döpt till här hemma. Man får vara lite på sin vakt när man gräddar dessa då de snabbt bli "överbakta" men med rätt tid i ugnen och tillbehörsåsom gräddig vaniljglass och färska hallon så är detta helt fantastiskt
Enligt receptet skall salladen serveras till stekt ryggbiff eller entrecote (som man skär i bitar). Dagens lunch blev dock en förenkling - istället för att steka kött åt vi salladentill sådan skivad rostbiff som man kan köpa färdig i butik
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.