Skär i tunna strimlor med potatisskalare. Sparriskräm. Krydda med salt och peppar. Vänd ner den avrunna pastan i sparriskrämen och lägg upp i tallrikar
Hon serverade även gröna bönor blandade medsparriskräm och lök, wasabi honung brysselkål, potatislåda med stekt lök och ost, tranbärssås med apelsinskal och valnötter och en "limpa" gjord på röda linser
Chokladkräm med salta maränger och kolasås med mörk rom. Grov råbiff, sparriskräm och parmesan. Min version är lite omarbetad, innehåller billigare, men minst lika goda råvaror och så har jag tagit bort några onödigt krångliga moment och kompletterat med lite tips
Croustades au camembert. Jag älskar temamiddagar av olika slag, oavsett om det är en hel middag med influenser från ett och samma land eller en viss provins eller rent av en färg eller ingrediens som är den röda tråden
När sparrisen är kokt mixa den med smöret samt en del av kokvattnet. Koka riset under cirka tio minuter, börja därefter tillsätta sparriskrämen, koka vidare till krämig konsistens, tillsätt den tärnade sellerin och den rivna parmesanosten
Gör sparriskrämen under tiden som kotletterna marinerar. Häll av kokvattnet (men spara vätskan för att använda vid riskoket) och skölj snabbt av med kallt vatten
Lyft upp den färdigkokta pastan och vänd ned i sparriskrämen. När jag lagade torsk med sparris och ärtskott härom dagen fick jag över lite av den goda gräddbuljongen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.