Jag kommer aldrig att glömma när en vän i Italien stolt skulle bjuda på egengjorda crostinis och så var de inget för mig som har svårt för inälvsmat i alla dess former
Så bslängde ihop en kräftröra och stoppade crostinis i ugnen. Idag blev det mat själv på dagen i väntan på kvällen när gubben skulle komma hem från jobbet med lite hämtsallad
Måste tipsa er om ett jättegott recept på crostinis med salami och philadelphiaost som jag brukar göra som drinktilltugg, det är superlätt att göra och är väldigt gott
Det blir mycket sallad sommartid och då kan det behövas lite extra crunch i måltiden. Vi använder dagsgammalt bröd och gör de här härligt doftande krutongerna till vår Caesarsallad bland annat
Klicka på löjromen och yoghurten och toppa med crostinisen. Så här gör du. Värm ugnen till 250 C. Skiva 8 supertunna skivor av brödet och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper under
Jag äter sällan vitt bröd längre med undantag för kafebesök och restauranter som serverar det och crostinis (små tunna skivor av bröd som du dränker i olja och gräddar i ugnen tills gyllna med pålägg som ostar, honung, sylt, skinka osv), det kan man använda det här receptet/brödet till, forma bara degen till baguetter istället för att fläta
3 olika toppings på färdiga crostinis, hur enkelt och gott som helst. Alltså, nu är det väl hög tid att även plocka fram badkläderna för det verkar ju som att sommaren äntligen har hittat hit
Den här buffén har upptagit en läskigt stor del av min lediga tid dom senaste veckorna. Jag har funderat, planerat, handlat, fixat, lagat mat, skrivit och fotat i åtskilliga timmar
Det kastade jag in i ugnen 5 minuter på 200 grader och vips så var crostinisarna klara. Ärtsoppa. Bara ordet får det att gå kalla kårar längs ryggraden och minnesbilderna från Matan (ja, är man från Skåne säger man Matan, inte Matsal, och definitivt inte Bamba) dyker upp på näthinnan
Snittar behöver inte alltid innebära kex, krustader, limpa och crostinis. Linda undrade om jag inte kunde lägga upp receptet på mina gravlaxsnittar på gurkskivor, och det är klart att jag kan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.