Fördela ostmassan på alla brödskivorna. Lägg 2 tunna skinkskivor på 4 av brödskivorna. Lägg sedan de resterande 4 brödskivorna ovanpå skinkan med ostblandningen överst. Hetta upp en stekpanna och häll i hälften av olivoljan och steg 2 av smörgåsarna i ett par minuter med brödskivan utan ostmassa på nedåt. Lyft över dem till formen och grädda dem i en 180° varm ugn i 10-15 minuter tills osten på toppen har smält och är gyllenbrun
För att få en Croque madame - lägg ett stekt ägg på smörgåsen och krydda med salt och svartpeppar. Lägg på skinka, bred på senap, lägg eventuellt på skivade tomater
Det godaste är att steka dem näst intill lite brända i smör, salt och toppa med någon färsk ört, tex gräslök eller persilja och äta på vetesurdegsbröd, sk Levain
PrintChilifräst scampi pålevain. Om man i den mörkaste av höstmånader åtminstone vet att man sög ut allt av de soliga dagarna på sommaren så inbillar jag mig att det känns lite bättre
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.