Croque Monsieur tror man uppfanns på ett café (eller en bar) för drygt hundra år sedan. Vill man göra Croque Monsieur ännu matigare (och mer LCHF) så kan man steka ett ägg och lägga på toppen
1. Vispa äggen i en vid skål eller en djup tallrik. 2. Bred lite fransk senap på alla brödskivorna,. 3. Lägg riven ost, ett par skinkskivor, och mera riven ost mellan två brödskivor
Vet du vad skillnaden på en Croque Madame och en Croque Monsieur är. En Croque Madame toppas precis som en Croque Monsieur med en krämig ostsås som man låter få lite färg i ugnen
Croque Madame är makan till Croque Monsieur, varm ost- och skinkmacka, med stekt ägg ovanpå. Croque betyder typ frasig och det borde ju logiskt sett vara kopplat till att brödet blir frasigt när det steks (eller grillas)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.