Ansa rabarbernoch skär den i mindre bitar. Ansa jordgubbarna och skär dem i mindre bitar. Krama ur vattnet från gelatinbladen och lägg ner dem i kastrullen
Jordgubbar ochrabarber är en kombination som jag aldrig tycks tröttna på. Allra godast tycker jag att det blir när man tillför något blommigt till rabarbern, till exempel flädersat eller rosenvatten
Himmelskt gott är smakkombinationen rabarberoch jordgubbar. Nu har jag även överlåtit min rabarberplanta till snäckorna sedan midsommar för att jag ska få lika mycket nästa år med (+ att det är mer oxalsyra i dem nu, vilket iofs oskadliggörs när man har mjölkprodukter till)
Ett knäckigt havretäcke med kolasmak över rabarberoch jordgubbar förklarar hur pajen smakar bäst. Hittade det här receptet i en gammal buffétidning från Ica och det lät ju supergott så det fick bli att bjuda på det till efterrätt igår då vi varit med Joels familj+respektive och ätit middag
Somrig smulpaj med rabarberoch jordgubbar, underbar att servera med glass eller vaniljsås. Skiva rabarberna i tunna skivor, dela jordgubbarna i mellanstora bitar
Mandelmusslor är något som jag aldrig gjort men länge velat prova, men jag är inte så överförtjust i grädde så där bara så jag tänkte att jag måste hitta på något annat att fylla dem med och vad passar väl inte bättre än jordgubbar ochrabarber så här till sommaren
Tiramisu med rabarberoch jordgubbar smakar extra somrigt och fräscht. Här ingår varken kaffe eller likör, men med lite vin i kompotten och så klart den goda osten och kexen emellan smakar himmel i mun
För kompott på rabarber är just vad det ligger där i glaset varvat med kexsmulor och ostkräm, det är en variant av cheesecake som serveras i portionsform och den är lite enklare att laga till än vanlig cheesecake
Onsdag, lillördag och sjukstuga. Lilla tjejen har feber och tittar mest på tv och vilar. Fördelen när man inte är sjuk själv är att man får tid till att rota i frysen och pyssla lite i köket
Ett recept ur boken Jordgubbar ochrabarber av Sandra Leigh Draznin. Rabarberkompott. Vispa ner de bägge sockersorterna, lite åt gången, tills smeten är mycket tjock och glansig
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.