Klyv kycklingen i delar och skär bort vingspetsar och gump. Sila av morot och lök och koka upp marinaden i en gryta, tillsätt resterande delen av rödvinet och låt puttra tillsammans med kycklingen i 45 minuter. 6 dl rött vin. 1½ dl rött vin
4 500 g kycklinglårfilé eller kycklingfilé av bröst 1/2 tsk salt 1 krm svartpeppar 100 g rökt sidfläsk eller bacon (100 g sidfläsk motsvarar 1 paket bacon à 140 g) 2 schalottenlökar 2 vitlöksklyftor 1 purjolök 150 g champinjoner smör till stekning 3 dl rödvin 1 dl vatten 2 msk kycklingfond 1 msk soja 3 lagerblad 1 tsk timjan 1 tsk arrowrot eller maizena Till servering kokt potatis Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Smör 5
CoqauvinPortioner. 8 st lår från majskyckling 1 st flaska rödvin 2 st lagerblad 6 st timjankvistar 1 st rosmarinkvist 4 st vitlöksklyftor - krossade 8 st svartpepparkorn 200 g rimmat fläsk 200 g skogschampinjoner 20 st pärllökar salt och peppar. Koka ihop rödvin, lagerblad, timjan, rosmarin, vitlök och svartpepparkorn i cirka 5 minuter. Bryn kycklingen, slå vinet över kycklingen, sjud i cirka 40 minuter. Av RedaktionenFotografDavid Back 8 st lår från majskyckling 1 st flaska rödvin 2 st lagerblad 6 st timjankvistar 1 st rosmarinkvist 4 st vitlöksklyftor - krossade 8 st svartpepparkorn 200 g rimmat fläsk 200 g skogschampinjoner 20 st pärllökar salt och peppar
Tillsätt vin, sherryvinäger, bouquet garni, grädde och buljong. När man tänker på coqauvin blir det oftast en gryta med rött vin som påminner om boeuf bourguignon - en jättegod gryta, receptet finns här på bloggen
4 4 port ris eller annat gryn ca 450 g kycklinglårfilé 140 g bacon 2 vitlöksklyftor 1 gul lök 250 g färska champinjoner 1 msk olja 3 dl rött matlagningsvin 2 dl vispgrädde 1 dl vatten 3 lagerblad 1 tsk timjan 2 tsk majsstärkelse 1/2 kruka persilja salt och peppar Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.