Recepten kommer under hösten att finnas som neck-hangers och hänga påvinflaskornapå Systembolaget. Just detta recept passar bra ihop med Drostdy-Hof Shiraz Merlot och just det vinet används också i såsen
När jag var i Skåneland för ett par veckor sedan gjorde jag Coqauvinpå kycklingfilé. Coqauvin. En mustig gryta som kan se lite grå och trist ut i färgen (beror efter lite research på vilken gryta man använder) men har en mustig smak av rött vin, morötter och timjan
4 500 g kycklinglårfilé eller kycklingfilé av bröst 1/2 tsk salt 1 krm svartpeppar 100 g rökt sidfläsk eller bacon (100 g sidfläsk motsvarar 1 paket bacon à 140 g) 2 schalottenlökar 2 vitlöksklyftor 1 purjolök 150 g champinjoner smör till stekning 3 dl rödvin 1 dl vatten 2 msk kycklingfond 1 msk soja 3 lagerblad 1 tsk timjan 1 tsk arrowrot eller maizena Till servering kokt potatis Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Smör 5. - Rabatt Valio 500 g Mer info Ladda kupong
Smula ned buljongtärningarna och häll pårödvinet, vinägern och vattnet. Häll tillbaka den i grytan och koka ihop den 7-8 minuter tills den börjar tjockna något. 1 flaska mustigt rödvin. 2 msk rödvinsvinäger. 3-4 vitlöksklyftor
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.