Confiterad fläsksida ”14 timmar” med krispig svål, syrad kål och tryffelskum i rödvin
skanemejerier.se
skanemejerier.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Fläsksida
  • 1 kg bröstsida med svål, lättrimmad
  • 2 liter ankfett eller neutral rapsolja
  • ½ st vitlök
  • 1 bunt backtimjan
  • 1 tsk havssalt, grovt
  • 2 msk Ekologiskt Gourmetsmör
  •  
  • Syrad kål
  • 400 g vitkål, fint strimlad 
  • 4 msk salt
  • ½ msk kummin, hel
  • 2 st lagerblad
  • 1 bunt backtimjan
  • 2 dl vin, vitt
  • 50 g Ekologiskt Gourmet Smör, skuret i små kuber
  • 1 st schalottenlök, finhackad
  • 2 msk champagnevinäger
  • Salt och vitpeppar
  •  
  • Tryffelskum
  • 1 ½ dl kycklingbuljong
  • 2 msk vit champagnevinäger
  • 1 msk vit tryffelolja
  • 5 g tryffel, färsk eller syltad, finhackad
  • 50 g Ekologiskt Gourmetsmör
  • ½ dl mjölk
  • Salt och vitpeppar
  •  
  • Rödvinssås
  • 4 dl mörk kalvfond
  • 2 dl rött vin
  • 1 st rödlök, skivad
  • 1 st vitlöksklyfta, skivad
  • 1 liten kvist backtimjan
  • 1 msk farinsocker
  • Salt och vitpeppar
  •  

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.