Veckans helgbröd den här helgen blev ett bröd medmorötter, fänkålsdilloch kummin. Dela i tre bitar och forma till runda bröd som du lägger med skarven uppåt i jäskorgar med mjölad duk
Strimla vitkålen fint, skala och riv kålrot ochmorötter. Idag får ni recept på en supergod coleslaw, som vi åt i helgen tillsammans med den numera klassiska rätten pulled pork
Koka upp soppan på nytt, och smaka därefter av med svartpeppar. Den som inte har tillgång till eller är förtjust i Ricard (eller annan typ av Pernod) gör rätt i att smaksätta soppan med en skvätt vitt vin
Torsken är finast i månader med r - och nu är det septembeR. Mixa under tiden örterna med olivoljan. Skär morötterna i tunna stavar och skiva fänkålen tunt
Smaka av med citron, salt och peppar. Servera torsken med pressad potatis - gott med vinsåsen. Skär moroten i smala tändsticksstrimlor och skiva fänkålen tunt på mandolin
Coleslaw. Blanda samman alla ingredienserna till taboulehen och smaka av med salt. Skär vitkålen ochfänkålen så tunt som möjligt och lägg strimlorna i iskallt vatten så att de blir krispiga
Denna vecka startar med ett recept på vegetarisk husmanskost i form av en krämig och len stuvning medmorötter, serverad med stekt bönkorv och kokt potatis
4 4 morötter 1 liten rödlök 3 vitlöksklyftor 1 röd chilifrukt (t ex spansk peppar) 2 msk smör 1 dl hackad kruspersilja flingsalt Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3- 80 g Mer info Ladda kupong
Fräs de rivna morötterna i olivolja i en stor kastrull. Låt det koka ihop någon minut och smaka av (kräftosten ska ju i sist med så soppan behöver inte vara perfekt ännu, men det ska ju smaka gott)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.