De heter egentligen lammspjäll men köksengelskan (lamb rack) slår helt urskiljningslöst i vårt svenska språk och ersätter spjällen med racks samt slår ihop orden till ett
Skär spjället mellan varje ben till cm-tjocka bitar. 500 g tjockskuret revbensspjäll. Blanda soja, vin och salt, tillsätt maizena och pensla köttbitarna med blandningen
Ca 4-6 portioner1 kg tjocka revbensspjäll i bitarCa 800 g vitkål1-2 dl vatten1/2 dl sirap1-2 tsk ättiksprit (12 %)SmörSaltBryn spjällen runt om i 2 msk smör i en gryta/kastrull och strö över 1-2 tsk salt. 1 kg tjocka revbensspjäll i bitar
Grilla ett par minuter på varje sida så spjällen får fin färg. Min pappa brukar bjuda på de allra mjällaste och godaste revbenen, när vi får grillat hemma hos mina föräldrar
Efter att snabbt ha övervägt chilikryddade kycklingvingar kommer jag även att tänka på revbensspjäll och att man kanske kan fixa en glasering baserad på julmust
Dela revbensspjällen så att de får plats i en gryta. Häll i cola, buljongtärning, skivad lök, sambal oelek, lagerblad och soya i en kastrull, smaka av med salt och peppar samt lägg i revbensspjällen
Ju längre desto mer smakar revbensspjällen. Eller kan du prova på att steka spjällen i lergryta. Lägg i spjällen och häll i ca 2 dl vatten + en köttbuljongtärning. 1 kg revbensspjäll
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.