Jag var jättesjuk och fick ligga kvar på sjukhuset i flera veckor med antibiotikadropp, men när jag så småningom frisknade till så pass att jag kunde äta kom de söta nunnorna varje morgon - frasande och styvstärkta i sina stora dok - och frågade vad jag ville ha till mat
Smula ner den varmrökta laxen i såsen. Tillsätt den nykokta pastan, ta hellre av pastan en minut för tidigt och låt den bli färdig tillsammans med såsen
400 g Zeta Strozzapreti Casa Di Luca 1 gul lök, hackad 2 klyfta vitlök, hackade 0,5 dl Zeta extra jungfruolivolja classico 1 dl vitt vin 250 g Zeta mascarpone 65 g spenat 200 g rökt lax
Tillsätt kokt pastaoch färsk spenat till såsen, avsluta medmed bitar av varmrökt lax. Servera på tallrikar och toppa med rivet citronskal och nymalen svartpeppar
Blanda ner den kallrökta laxenoch rör runt. Strimla laxen. Blanda direkt med nykokt pasta. Riv över parmesan, citron och dra några varv med pepparkvarnen
Den är dessutom himla nyttig medlaxen, spenatenoch sötpotatisen. Smöra en ugnsform och lägg rätt så mycket spenat i botten, lägg laxen över, salta och peppra
Tärna laxenoch lägg ner, rör försiktigt och låt laxen svettas lite. Jag funderade över vad jag skulle göra av dem och tänkte först att jag skulle göra någon slags crepes med champinjonfyllning men det kräver lite bättre planering än vad jag hade över tyvärr
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.