Alla tillbehör i samma panna gör det till en lika lättlagad som god festrätt. 4 portioner. 1 hel kyckling ca 2 kg 3 citroner 1 hel vitlök 2 dl olivolja 600 g mandelpotatis, skalad 400 g champinjoner, delade 2 rödlökar, skivade 1 kruka timjan 4 dl kycklingbuljong 50 g smör Maizena till redning Salt och peppar
1 kg fläskbog 1400 g ankfett 6 st lagerblad 7 st svartpepparkorn 3 kvistar rosmarin flingsalt och svartpeppar Citronsky. Av Malin BromanFotografDavid Back 1 kg fläskbog 1400 g ankfett 6 st lagerblad 7 st svartpepparkorn 3 kvistar rosmarin flingsalt och svartpeppar Citronsky
Citronsky. Servera fiskfärsbiffarna med citronsky, kokt potatis, broccoli och en citronskiva. Lägg gös, lax och kallrökt lax i matberedaren med kniven monterad
1. Strimla kålen. Pressa saften ur den ena citronen och häll över kålen. Krydda med ½ tsk salt. Fräs kålen i 1 msk smör tills den mjuknar, cirka 15 min, rör då och då
Ös fisken efter halva tiden med den citronsky som bildas i formen. Sätt ugnen på 225 grader. Skölj och fjälla fisken om det inte är gjort (det går lätt med baksidan av en kraftig kniv)
Citronsky. Servera fiskfärsbiffarna med citronsky, kokt potatis, broccoli och en citronskiva. 1. Lägg gös, lax och kallrökt lax i matberedaren med kniven monterad
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.