Skiva karrén tunt och lägg upp medpotatisen, äpplena, bbq-såsen ochrödlöken. Medan karrén står i ugnen halverar du potatisarna, ringlar över lite olivolja och sätter in dem i ugnen med karrén
I kylskåpet hade jag bara "gamla" potatisaroch inte kände jag för att åka till affären och handla så det fick bli kraschad potatis till kolgrillad entrecôte som serverades med gräddstekta färska kantareller också
Skala och skär potatisen grovt, koka den mjuk i saltat vatten. Det är lätt i att man hamnar i ett ekorrhjul när det gäller vilken sorts potatisrätt man serverar till middagen vare sig det är till vardags eller fest tycker jag
Rikligt med olivolja tillsattes till en ugnsform ochpotatisen lades med den runda delen nedåt. Filékniven kom väl till pass även nu då de är mycket enklare att skära kokt potatismed ett tunt blad än ett brett kockknivsblad
Pressa ut vitlöksgoset med hjälp av knivens breda sida, några klyftor i taget får man ta. Rostad vitlök kan vara en av dem bästa upptäckter jag gjort i köket på länge
Så här gör jag mina klyftpotatismedrödlökoch rosmarin. Det som också är bra medklyftpotatis förutom att de är himla goda är att de passar lika bra till en fiskbit som till kött, en fördel hos oss där vi ofta äter olika
Blanda sedan de färdigrostade grönsakerna med persilja, dadlar och solrosfrön. Den här rätten passar bra både som sidorätt så väl som huvudrätt, och om du vill går det även utmärkt att blanda tillsammans med gröna linser, svarta bönor eller matvete
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.