I går gjorde jag en härlig kycklinggryta med massor av goda ingredienser. Egentligen var det fläskfilé i receptet, men det blev nog lika bra med kycklingfilé
Du behöver. 20 små pajformar eller mazarinformar, 4–5 cm. Degen. 1. Mixa mjöl, sesamfrö, smör och salt med kniven i matberedare till det är jämnt fördelat
Nu fick han den här citrondoftande polenta-tofupuddingen, och den slank väl ner. CITRONDOFTANDE POLENTA-TOFUPUDDING1½ dl polentagröt kokt på sojamjölk (rest från senaste grötkoket, polentagröt var ingen höjdare) 200 g mosad eller smulad tofu1½ dl sojamjölk 1 msk bovetemjöl1 msk farinsocker 1 tsk vaniljsocker½ tsk citronolja mjölkfritt margarinSmörj en ugnssäker form med mjölkfritt margarin
1. Sätt ugnen på 175 grader. 2. Citronkyckling. Blanda marinaden till kycklingen i en lite större skål. Skölj citronen ordentligt och riv citronskal och pressa ur saften, tillsätt olivolja, vitvinsvinäger, honung, salt och peppar
Citrondoftande solrosscones och andra varianter2 runda kakor (8 portionsbröd)2½ dl vetemjöl2 dl grahamsmjöl2 tsk bakpulver2 krm salt1 dl rostade solroskärnor (jag hade hälften saltade och hälften naturella)rivet skal från ½ citron½ dl olja2 dl mjölkByt ut smaksättningen mot
En lättlagad och god liten pastarätt med smak av citron och kryddig korv i en färgstark förening. 4 pers 300 g pasta fettuccine 300 g kryddstark korv, t ex salsiccia 1 bunt grön sparris (250 g) 1/2 dl färskpressad citronjuice rivet skal av 1/2 citron 1/2 dl hackad persilja 3 msk smör flingsalt, svartpeppar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.