Citrondoftande kycklingfilé i ört och persiljesås med vårlök, sparris och skogschampionjoner
Tasteline
Tasteline
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 4 st kycklingfilé (er)
  • 8 st skogschampinjoner , små
  • 8 st minimorot/morötter , lätt kokta
  • 8 st grön sparris , färska kokta
  • 12 st potatis(ar) , Gärna delikatess- eller kulpotatis
  • 1 knippa(en) vårlök (ar)
  • 1 örtkryddor, färska , eller sallad till garnering
  • 1 msk olivolja
  • 1 st vitlöksklyfta(or) , krossad
  • 1 msk citronsaft
  • 1 tsk citronskal, rivet
  • 1 salt och peppar
  • 0.5 msk mjöl
  • 1 st Schalottenlök(ar) , finhackad
  • 0.5 dl vitt vin
  • 1 msk smör
  • 1 msk körvel
  • 5 st basilikablad
  • 1 dl persilja , tvättad, hackad
  • 2 dl kycklingbuljong , tärning + vatten
  • 1 dl grädde , eller matlagningsgrädde

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.