Du behöver. Räcker till att stryka upp en White Lady 200 g smör. 220 gram florsocker. 100 g mörk choklad1. Ta fram smöret i god tid innan så den är rumsvarm
Du behöver. Räcker till att stryka upp en White Lady. 200 g smör. 220 gram florsocker. 100 g mörk choklad. 1. Ta fram smöret i god tid innan så den är rumsvarm
Chokladsmörkräm. Det här är en riktigt chokladig smörkräm som blir helt magiskt god både som fyllning i olika småkakor och som frosting till mjuka kakor
Det här är samma recept på som vit chokladsmörkräm men med mörk choklad istället. Jag använder krämen till att spackla tårtor med innan de täcks med sugarpaste eller marsipan
Du behöver. Räcker till att stryka upp en White Lady. 200 g smör. 220 gram florsocker. 100 g mörk choklad. 1. Ta fram smöret i god tid innan så den är rumsvarm
Vit chokladsmörkräm. Vit chokladsmörkräm. Vit chokladsmörkräm. Påsken närmar sig med stormsteg och jag testade att baka en tårta i påskiga färger för ett tag sen
Rulltårta är smarrigt när/om du får oväntat besök. Det kan vara lite trixigt att vända på rulltårtan efter gräddningen och att få av bakplåtspappret men övning ger färdighet, jag har också erfarit att det är viktigt med rätt mängd mjöl om det är för lite är det större risk att bakplåtspappret inte lossnar
Chokladsmörkräm. Chokladsmörkräm. Är hemma igen efter en himla rolig klassresa med bästa 9a. Vi har ätit gott, skrattat, badat, flyttat döda ormar, letat en spårlöst försvunnen mobiltelefon, haft vattenkrig, sett rysare, dansat, spelat brännboll och fotboll, spelat kort, sjungit dansband, hållit tal, sovit mer, sovit mindre och haft väldigt, väldigt roligt
) En hård mandelkaka fylld med en krämig chokladsmörkräm. Klicka ut på bakplåtspapper Grädda mitt i ugnen på 175 grader i ca 10 minuter om dom inte stelnat, låt dom stå på eftervärmen Vitchokladsmörkräm 100 gram smör100 gram florsocker1 äggula100 gram vit chokladVispa smör och socker vitt och fluffigt, tillsätt äggulan
En underbart god chokladkaka som hängt med i släkten många år. Förutom den goda smaken är den perfekt att baka i god tid före kalaset och lägga i frysen, med eller utan smörkrämen på
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.