Bakade lite härligt krispiga småkakor med smak av apelsin och kokos. Som sötningsmedel, strö finns tex Hermesetas som funkar fint att baka medoch vill man hellre använda naturligt sötningsmedel, vilket jag hellre väljer om jag måste använda sötningsmedel, så finns det Stevia och Agavesirap
Blanda kokosen med vaniljsocker och kanel. Här kommer ett förslag på vad man kan göra med dem. Kakan är både gluten- och mjölkfri, men kan utan problem ätas av alla
I dag bjuder jag på rawfood chokladrutormed gojiär. Mixa allt sammans till en smet med en handmixer. Klipp dadlarna i små bitar och lägg ner i en bunke, häll även ner gojibär, kakao, olivolja och vatten
Fröknäcke med kokos. Rör samman torra ingredienser, blanda ner vattnet och rör tills smeten är lagom tjock för att breda ut på två bakplåtspappersklädda plåtar
Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker och kakao. Låt kakan svalna och skär i rutor. 5 dl mjölk Kokostopping 75 g smör 1 dl mörk sirap 1 dl pressad apelsinsaft 2 dl strösocker 6 dl kokos Ugn 225 graderVispa ägg och socker vitt och pösigt. 1Vänd ner mjölblandningen växelvis med smör och mjölk. Blanda till en smet och häll i form, 20x30 cm, klädd med bakplåtspapper. 1Grädda i 20 minuter och låt svalna. Rör ner sirap, apelsinsaft, socker och kokos, sjud i 5 minuter. 1Bred kokostoppingen försiktigt över kakan och grädda i 7 minuter till
Nagga pajen med en gaffel och täck kanterna med aliminiumfolie. Börja med att göra kokosmoussen, för den ska helst stå över natten för att kokossmaken ska komma fram
Rabarber är något som jag verkligen förknippar med sommaren och häromdagen blev jag sugen på att göra en paj med lite andra smaker än en traditionell smulpaj
I med vatten, kokosmjölk och buljong. Mixa slät med mixerstav. Fräs lök och vitlök i en kastrull. Hade jag gjort om de hade jag tagit dubbelt så mycket ingefära och hälften så mycket chili, och toppat med färsk koriander
Tag ut kakorna och placera en bit nougat i varje form, täck sedan med kokosfyllningen. Blanda ihop mjöl, socker, vaniljsocker, bakpulver och margarin till en deg
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.