500 m
från norska gränsen och dessutom själv är norsk medborgare så är inte språket något problem för mig men jag har översatt receptet här nedan så ni andra ska förstå det bättre
200 gram
pepparkakor
50 gram
smör
100 gram
marsipan
3 msk
outspädd glögg 200 gram Mjölkchoklad som överdrag, samt exempel. pepparkaks smulor eller chokladströssel till dekorering.
Servera med en god kopp te eller kaffe eller varför inte glögg. Att jag format dom runda är för att jag tycker att det är enkelt och vackert, men du kan lika gärna hälla smeten i en burk med bakplåtspapper och skära fyrkanter istället
Lägg två pepparkakor i varje glas och droppa lite glögg över pepparkakorna. Ibland blir det ris a la malta och ibland julgodis men här kommer ett juligt alternativ som man kan förberedas några timmar innan
Smält chokladen och doppa bitarna i eller använd en pensel och pensla dom med chokladen. -) Det är iallafall lite nyttigare godis än vanligt godis eftersom det inte är något socker med
Jag smaksatte min med saffran, mortlad kardemumma och pistagenötter – en riktig god kombination. Smält över medelvärme tills du har en jämn smet, rör om hela tiden
Julen närmar sig med stormsteg och det känns faktiskt ganska mysigt. De kan ju kanske inte jämföras med vanliga pepparkakor men för att vara nyttiga tycker jag att de är ett bra alternativ
Grovhacka nötterna och blanda med riven mandelmassa och bittermandelolja. De hittade jag i en italiensk blogg och hon som skriver i den har förstås tillgång till färska valnötter från sin egen trädgård
Jag tror inte den pepparkaksdeg är född som är alldeles lätt att kavla, och denna är inte ett undantag, även om det går när man beväpnar sig med ett visst tålamod
Blanda yoghurt, mjölk/grädde och lingonsylt med det smälta smöret. Den skal være saftig og sød og kryddret og med små, bitte, syrlige indslag af tyttebær
Blanda med minimarshmellows och jordnötter. Det är verkligen mycket gott och snaskigt som florerar i bloggosfären just nu, och jag är ju inte sämre jag än att jag hakar på
Cornflakeschoklad med smak av apelsin. Rör ner Nutella och apelsinessens när chokladen har smält. Klicka upp lagom stora högar på ett bakplåtspapper eller ännu hellre i små kakformar/godisformar, ni vet den där storleken mellan knäckformar och bullformar
Min mormor gör en supergod med lingon i. Mjuk pepparkaka är något som verkligen hör julen till och som jag personligen tycker är en av de godaste julkakorna
med en strösselkula). Julgodis - Tryffel som jag gjort av marabou apelsinkrokant (ca 15 st). I detta julgodis har jag satt ihop två av mina favoritsmaker - Gott till kaffet
häll iskallt vatten i en kaffekopp och ta sedan upp lite smet med en sked och häll i koppen. Det är samma recept som på chokladkolan som jag bloggat om tidigare, med skillnaden att den här är strösslad med krossade polkagrisar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.