advent -. Julgodis. baka -. godis -. jul -. kola -. sött -. Koka på låg värme med omrörning tills smeten kommit upp till 118 grader. Häll ut i en form med bakplåtspapper, 20 x 20 / jag använde en med måtten 25 x 15
Inte hunnit göra något julgodis i år. Polkabräck medvitoch mörk choklad. Jag smaksatte min med saffran, mortlad kardemumma och pistagenötter – en riktig god kombination
-)Ni får receptet på tårtan idag så kommer recepten på den andra maten imorgon. Häll i springformen på den helt avsvalnade bottnen och toppa sedan med resten av chokladsmeten
Varm chokladmed skumtomtar ochvitchoklad. I medchokladoch skumtomtar, värm och så är det färdigt. Vill du lyxa till det extra mycket kan du toppa medchokladsås, kolasås, polkasås eller något annat smarrigt
Jag valde att gör en choklad-Pajbottenmed lite mörkar mustigare smak som jag sedan fyllde med en vitchokladkräm som jag smaksatte med lime och mascarpone för en lite lättare och fräschare sötma
Jag ville ha dem vitaoch vintriga med en smak av mint och jag måste bara säga att de blev så goda med den krämiga fyllningen av vitchoklad, philadelphiaost och krossade polkagrisar, mums
Forma till rullar och låt dem torka till ett par timmar innan du glaserar dem medchoklad. Grovhacka nötterna och blanda med riven mandelmassa och bittermandelolja
Servera med vaniljsås, vispad grädde eller vaniljglass Rabarber- och jordgubbspaj. Sommartid innebär att det är frukt- och bärtid och det gäller att ta tillfället i akt att njuta av de frukter och bär som är mogna just nu, färska eller tillagade i goda efterrätter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.