Chokladfudgetårta
Matarkivet | Mat, kärlek och mera mat
Matarkivet | Mat, kärlek och mera mat
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 230 g mjukt smör
  • 380 g mörkt brunt socker (mjukt)
  • 135 g strösocker
  • 4 ägg
  • 475 ml filmjölk
  • 2 tsk vaniljextrakt eller -pulver
  • 345 g vetemjöl
  • 115 g kakao
  • 1/2 tsk bikarbonat
  • 1 tsk bakpulver
  • 3/4 tsk salt
  • 55 g mörk choklad, smält och avsvalnad
  • 3 1/2 dl florsocker
  • 115 g mjukt smör
  • 2 msk kaffegrädde eller standardmjölk
  • 1 tsk vaniljextrakt eller -pulver
  • 160 C. Smöra två runda eller avlånga formar och klä med bakplåtspapper i botten. Vispa smör och socker krämigt. Tillsätt äggen, ett i taget och vispa mellan varje. Blanda sedan i vanilj och filmjölk.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.