Häll kolakrämen i formen över kakan. Ställ kakan kallt några timmar så kolan får stelna. Kakan200 g smör5 dl socker1 dl kakao1 nypa salt1 msk vaniljsocker4 ägg3 dl vetemjöl. Häll smeten i en springform (23-24 cm) Grädda kakan längst ner i ugnen ca 32-34 minuter och låt sedan svalna i formen
I helgen åt vi en underbar saffranskaka, recept från Sju sorters kakor. Saffranskakan tillhör en av de kakor som blivit prisbelönt och i det här fallet var det år 1984
Kakan går inte att motstå med sina olika lager med choklad, kolakräm och marshmallows. Kakan blir också ännu godare efter att den stått några dagar i kylskåpet
) En bit av den goda kakan är snäppet bättre än tomma kalorier i form av karameller. Jag började veckan med att tänka efter vad jag ville få utfört och mycket om inte allt har jag kunnat stryka från min lista
Det lagas fortfarande mat i det Dilliska köket. Vad som saknas är ljus att fota den i. Turligt nog är vi på väg mot en ljusare årstid så det ska nog lösa sig
För att kakan ska bli jämnt gräddad är det bra att vrida den några gånger medan den står i ugnen. Stjälp försiktigt upp kakan på ett bakgaller efter gräddningen
Receptet på pizzadeg och tomatsås är hämtat från den fina bloggen Remsans bistro, som i sin tur har hämtat receptet från Pain de Martin (surdegsbrödens okrönte mästare
Har gjort Chocolate Chip Biscotti kakorna från Paleo kokboken 'Gather' som Bill Staley och Hayley Mason har skrivit och producerat, deras hemsida/blogg finner ni här
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.