En enkel variant på god mazarinkaka med lätt smak av bittermandel och saftig konsistens. Dekorera kakan innan servering med färska jordgubbar eller andra bär
Den blev riktigt god medjordgubbsglasyr på toppen. salt och vänd ner i smeten tillsammans med mangon. Mangorutor med kokostosca, ca 25-30 st. 40x25 cm med bakplåtspapper och bred ut smeten i formen
Jag fuskade lite med glasyren och skippade gelatin, vilket jag annars brukar ha, istället använde jag potatismjöl, det fungerade bäst till jordgubbsglasyren då jordgubbarna i sig har lite fibrer
Glasera medjordgubbsglasyr. Vispa ägg och flor med valfri smak pösigt. Tag ut hjärtan med hjälp av kakmått ur sockerkaksskivor 50 g smör eller margarin. 2 dl Dansukker Flor med jordgubbssmak
Dekorera med strössel. Recept. Angiel. ons, 2013-07-31 09. 48. 30min. (1). Sätt ugnen på 180 grader. Blanda margarin, vaniljsocker, socker, mjöl, kakao, ägg och vatten i en mixer
Blanda hushållsfärgen med grädden och jordgubbssaften/arom och häll i smöret. Fördela glasyren över kakan då den svalnat, och pynta med kokos, guldpärlor eller guldströssel
Jag älskar att kunna testa något nytt och att få bland ihop lite egna blandningar när jag bakar så idag var det dags för en super god chokladtårta med Marabou jordgubbsglasyr
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.