Vem gillar inte chokladbollar. Att göra bollar av degen besvärade vi oss dock inte med, utan åt det direkt ur skålen eller formade det till en enda jätteboll
Inte bara för de som vill äta mer långsamma kolhydrater utan de innehåller mycket gott. 1 gul lök, skivad1 knippa salladslök, skivad2 vitlöksklyftor, finhackad2 msk riven ingefära1 pepparfrukter, hackad1 röd paprika1 tsk gurkmeja1 tsk mald spiskummin1 msk röd currypasta1 grönsaksbuljongtärning1 burk/pkt krossade tomater1-2 dl vatten1 dl matyoghurt1 kruka koriander, hackad½ lime, saften500 g skalade räkorsalt och vitpepparfärsk korianderHetta upp olja i en stekpanna och stek lök, paprika, vitlök, ingefära och pepparfrukt på låg värme i några minuter. 1 burk/pkt krossade tomater
Lands matbloggare Katarina Ekeström gör chokladbollar som slår det mesta i godisväg. Hemmagjort godis med dadlar och jordnötter Chokladbollarutan vitt socker Ingredienser 5 färska dadlar 1 apelsin 2 dl naturella cashewnötter 1 ½ dl riven kokos 15 torkade aprikoser På toppen
Chokladbollar, vad skulle jag göra utan detta bakverk. Jag var så sugen på chokladbollar, och det kan ha hänt att en sockervariant som jag fryst in för framtiden råkat slinka ner
Värm smöret i en kastrull tills det är brynt (blir brunt/bildas bruna prickar) och rör om då och då. Bland annat hade jag svängt ihop lyxiga chokladbollar med brynt smör
Kan säga att smakmässigt är det ingen direkt skillnad på de klassiska och raw food chokladbollar, mycket gott och kommer garanterat laga dessa fler gånger
Smakar ljuvligt och ser ut som vanliga chokladbollar. Testa dessa rawfoodbollar. 1/2 dl riven kokos. 1/2-1 msk agavesirap alt. Tillsätt dadlar, 1/2 dl riven kokos, kakao, kokosolja och sirap eller honung. 10 dadlar 1/2 dl riven kokos. 1/2-1 msk agavesirap alt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.