Testade även den medchoklad. Skär i rutor och pudra med florsocker. Arbeta snabbt samman smöret med de torra ingredienserna till en smulig deg, gärna i matberedare
Nu har ju jag som sagt inte helt övergott till en vegansk diet så det kommer säkerligen upp recept med både ägg och/eller mjölkprodukter här på bloggen ändå, men från och med nu lär ni snubbla över orden mandelmjölk och tofu lite oftare än ni gjort innan
Blanda smält smör med florsocker och farinsocker. 125 g choklad. Klä en form, ca 20 x 25 cm, med bakplåtspapper. Smält chokladen tillsammans med 1-2 msk jordnötssmör och häll det i formen. Med en sked häll jordnötssmöret på chokladen så att det blir 4-5 ränder. Ställ in formen i kylskåpet i minst 2 timmar innan du skär upp rutorna. 125 g choklad
Hacka chokladen och blanda alla torra ingredienserna. Skär i rutor och låt svalna på galler. Smält smöret och koka upp tillsammans med grädde och mjölk
fördela halvfrysta jordgubbar och hackad vit choklad över smeten. 3 ägg2 dl strösocker3 dl vetemjöl2 tsk bakpulver175 g smörsaft och skal av 2 lime150 g vit choklad250 g frysta jordgubbarsätt ugnen på 200 C. 150 g vit choklad
Dessa har jag valt att dekorera med en härlig chokladganache och hackade hasselnötter. Tillsätt sedan mjöl, kakao och bakpulver och rör till en slät smet med hjälp av en slickepott
Häll därefter i mörk choklad och hasselnötter. vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker, kanel med varandra. Om du vill överraska med nygjorda muffins kan du baka på morgonen och äta först på kvällen)
Smält chokladen i vattenbad och blanda med kokosolja (använder du choklad och hasselnötter separat, smält först chokladen och blanda därefter ner nötterna)
Smält choklad i vattenbad tillsammans med kanel och vanilj. Här kommer ett försök till den berömda “Urrakin egiña" som betyder "gjord medhasselnötter" på baskiska
Dekorera med ett chokladrör (här har jag beskrivit hur man gör) och en halv passionsfrukt eller flaga chokladenmed hjälp av en potatisskalare och strö ut raspet över tårtan
Skär kakan i mindre bitar medan den är varm. Tryck ner de hackade nötterna (och den hackade vita chokladen) och grädda mitt i ugnen i 175 grader ca 10 min. 200 g hackade hasselnötter eller 100 g hasselnötter och 100 g vit choklad
Toppa med en sked mandarinkompott och avsluta med att strö över choklad och hasselnötter. Hade även kvar karamelliserade hasselnötter och mörk choklad från julgodiset och det blev galet gott som topping på det hela
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.