Det bästa med heta räkor är att man själv bestämmer styrkan på dem. 30 st tigerräkor eller vanliga räkor, kokta och skalade. 1 - 2 tsk chilisås (Thailand). Lägg ner de kokta och skalade räkorna och låt stå minst 2 timmar i kylen. 30 st tigerräkor eller vanliga räkor. 1 - 2 tsk chilisås (Thailand)
Den här lilla rätten passar perfekt som förrätt - eller en lättare lunch. Men nu har jag i alla fall fräst på räkor till en jättefräsch avokadosallad som marineras med bland annat chili och lime
Marinera räkorna en stund i kokosolja, salt, chili flakes och vitlök. Rör sedan ner pak choi och koriander och sjögräsnudlar och låt sjuda någon minut innan räkorna rörs ner
Sist rör du ner de skalade räkorna. Heta räkorFör 4 pers2 paprikor, gul och röd1 purjolök2 vitlöksklyftor0,5 röd chilipeppar styrka 52-3 msk chilisås eller tomatpuré2 dl matlagningsgrädde eller mjölk om du vill 1 dl vatten1 kg räkor med skalSkiva purjon och hacka paprikorna. Låt det småputtra 5-10 minuter. 0,5 röd chilipeppar styrka 52-3 msk chilisås eller tomatpuré
Vänd ner lite bladpersilja och strö resten över räkorna. Räkor,. Publicerat 2016-02-13 14. 500 g stora räkor. Öka värmen och häll i räkorna och rör om och stek ca 2 minuter tills de blivit vacker rosa om du använt råa räkor annars räcker det att de blivit varma. 500 g stora räkor
Skala räkorna och rör ner dem i såsen. Låt allt bli varmt men inte koka, då blir räkorna sega. 1 kg räkor med skal. 1 kg räkor med skal 2 st schalottenlökar 1 msk curry 1 msk smör eller margarin 1 st röd paprika 1 st grön paprika 1 st burk krossade tomater 400 g 2 msk sweet chilisås 2 dl crème fraîche Det här behövs till 4 port
En favorit här hemma är thaismaker - lime, fish sauce, ingefära, vitlök, chili. Vi hade räkorna till förrätt och använde resten av dipsåsen som sås till den grillade laxen
Jag väljer att återblogga detta otroligt enkla och goda recept på räkor i grym marinad. Jo, jag hade nämligen dessa räkor i marinad som en av rätterna på min födelsedagsbuffé, en månad senare, och de blev minst sagt uppskattade
Låt räkorna rinna av och fräs dem snabbt i olivolja. 36 räkor med skal. 4 skivor baguette eller ciabattaMarinad till räkor. 2 msk olivolja ( jag tog 4 msk för jag tyckte det blev för torrt)lite färsk timjan1 krm paprikapulver1 krm chilipulver2 hackade vitlöksklyftor 2 finhackade chilifrukter - var inte rädd, det behövs. 4 msk olivolja0,5 krm chilipulversvartpepparca 1/2 dl hackad persiljaSkala räkorna och lägg dem i marinaden i 2 tim i kylen. Lägg räkor och ost på brödet och gratinera i 2-3 minuter i 200 grader. Barbro 36 räkor med skal. 2-3 minuter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.