Servera pajen som ensamrätt tillsammans med en fräsch sallad, eller som ett inslag på en buffé. Det står inte på förrän det är Valborg och Första Maj, och sen är det rena rama pärlbandet av olika vårliga begivenheter
Ingredienser Portioner. 8 1 ask körsbärstomater (à 250 g) 500 g färskpotatis 4 ägg 1 knippe späda morötter (à ca 400 g) 1 knippe grön sparris (à ca 250 g) 1 knippe rädisor (à ca 200 g) 1 liten rödlök 150 g blandad sallad 1 dl cocktailkapris 10 sardellfiléer 500 g varmrökt laxfilé salt nymalen svartpeppar Dressing 3 sardellfiléer 2 vitlöksklyftor 2 msk färskpressad citronjuice 2 tsk honung 2 msk vit balsamvinäger 1 krm svartpeppar 3/4 dl olivolja Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Smaka av med salt. Skrubba potatisen och koka den mjuk i saltat vatten. Låt rinna av och ånga den torr. Skrapa eller skala morötterna och dela dem på längden
Blanda med grädde av något slag, förstärk med ytterligare fisk- eller hummerfond, och sjud grönsaker och valfri fisk/skaldjur några minuter så får du en härlig soppa
Skölj och finhacka persilja och blanda med olja och balsamvinäger. Primörsallad. Ta ut de rostade primörerna och blanda med sallad och dressing i en stor skål
Önskemålet var att den skulle vara dekorerad med vitsippor och blåsippor. Ljus sockerkakaJordgubbskvargSpacklad med vit marängsmörkrämTäckt med marsipanBlommorna gjorda i sugarpaste
Fräscha desserter fixar du lätt med hjälp av citrusfrukter, clementin, apelsin, citron och lime. Eller kanske det helt enkelt räcker med en citronkaka till kaffet
I förra veckan tillagades en kycklinggryta med smaker som jag länge har velat testa. Såsen blev otroligt god - lent gräddig, aromatisk och med bra sting från dijonsenapen
Börja med att väga, skölja och skära av ändarna på morötterna (jag brukar inte skala dem). Lägg på en plåt och pensla med en gnutta olja, ½ tsk, och strö över salt
Knaperstek fläsket och lyft sedan ur det ur stekpannan, häll bort ungefär hälften av fettet och spara resten i stekpannan, tillsätt lite balsamvinäger och olivolja, smaka av med salt och peppar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.