Lillördag igen. Härligt med sol också efter några dagar med regn och minusgrader på nätterna. För första gången denna vecka blev lunchpromenaden åter en skön upplevelse med solbrillorna på
Skala räkorna och lägg i en skål. 500 g räkor. 500 g räkor. Detta är en god förrätt, kanske på nyårsafton. Detta recept kommer från boken "Laga Lätt Mexikanskt" av Marlena Spieler
Börja med räkorna. Blanda med resten i en bunke och tillsätt tinade, skalade räkor. Ta upp de ur pannan och häll ner räkor + marinaden och låt de steka tills de blir röda
Pasta och Pizza ⁄ ReceptPasta med pesto och chilimarineraderäkor. Det man måste göra på förmiddagen är att tina upp räkor om det behövs, hacka chili, skala och pressa vitlök
De här räkorna har jag i min exotiska räkcoctail, men de är utsökta att servera som de är till tapas, som drinktilltugg – med tandpetare att plocka dem med
Det bästa med heta räkor är att man själv bestämmer styrkan på dem. 30 st tigerräkor eller vanliga räkor, kokta och skalade. Lägg ner de kokta och skalade räkorna och låt stå minst 2 timmar i kylen. 30 st tigerräkor eller vanliga räkor
På bilden ser ni en enkel pasta med räkor som är kryddad med bland annat vitlök och citronpeppar. Det som tar lite tid är att skala räkorna annars är det en riktigt snabb middagsrätt
Marinera räkorna en stund i kokosolja, salt, chili flakes och vitlök. Rör sedan ner pak choi och koriander och sjögräsnudlar och låt sjuda någon minut innan räkorna rörs ner
Sist rör du ner de skalade räkorna. Heta räkorFör 4 pers2 paprikor, gul och röd1 purjolök2 vitlöksklyftor0,5 röd chilipeppar styrka 52-3 msk chilisås eller tomatpuré2 dl matlagningsgrädde eller mjölk om du vill 1 dl vatten1 kg räkor med skalSkiva purjon och hacka paprikorna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.