Godkväll. Här kommer receptet på den sagolikt goda pastan jag gjorde igår kväll. Den är inte en exakt kopia på den jag åt på Vapiano, men ganska snarlik
CHILIBITESPITA MED GRÖNSAKER & FETA. Vitlöksstekte morotsslantar och chilibites (dessa, är veganska) och servade med isbergssallad, feta, rödlök och yoghurt/sriracha
Så fint det blev. Funkar som present. Vårt rykte om att vi gillar att laga mat och odla har börjat sprida sig så till den grad att en kompis mamma skickade oss 4 st chiliplantor i somras som vi har vårdat ömt förstås
Det här är en chili långt ifrån tex mex-varianterna, en chili nära sitt mexikanska ursprung, en chili full av smaker där det aromatiska är viktigare än hettan
Med stora kniven i högsta hugg kastade jag mig ner från matlagningsklippan igen ikväll. Mannen tyckte nog att jag borde hålla mig långt borta från knivar ett bra tag framöver men jag kunde inte låta bli
1. Ta av skinnet på duvorna. Låt brösten sitta ihop och banka ut dem. 2. Hacka svampen ,(t ex ostronskivling, karljohan, champinjon, shiitake) till fyllningen grovt
Chocolate Cherry är en ganska mild chili med en låg hetta på 1000-5000 scoville. Till färgen är den läckert mörkbrun och den är rund i formen, till smaken liknar den paprika men med en viss hetta i smaken
Det här en la zi - rätt. La betyder starkt och det som brukar känneteckna rätter med la zi i namnet är att det man ska äta finns i en röra av chilibitar som det inte nödvändigtvis är meningen att man ska äta
Läsarfråga. Varför sötpotatis istället för vanlig potatis. Förutom att sötpotatis är godare. ) Har googlat men näringinnehållet verkar vara ungefär lika
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.