Kokta blandade bönor, dock ej vita bönor i tomatsås
2
burk(ar)
Krossade tomater
2
st
Gula lökar, finhackade
3
msk
Tomatpuré
5
klyfta(or)
Vitlök, finhackade
2
msk
Kummin, mald
2
msk
Paprikapulver
2
msk
Chilipulver
2
tsk
Koriander, mald till pulver
2
msk
Kakao
Röd chili av den starkare varianten eller chili flakes (här är det valfritt hur starkt man vill ha det, men tillsätt så att det blir drag i grytan åtminstone)
Ner med paprikapulver, salt, svartpeppar, soja och valfri mängd av röd chili. Bryn färsen med smör i en gryta tills den fått fin färg, blanda ner löken och låt det steka tillsammans med färsen en stund
Servera med t ex guacamole, riven ost, hackad gurka, tomat, rödlök och nachos. I med hackad lök, tomatpuré, hackad tomat, riven vitlök, buljongtärning, chilipulver, paprikapulver, spiskummin, pizzakrydda och vatten
Quinoasallad medguacamole. Kikärtsbiffar medchilisås. Livsmedel. Vegetarisk chiliconcarneDenna vegetariska chiliconcarne passar perfekt som vardagsmat och går även utmärkt att ha i matlådan
Chiliconcarne betyder Chilimed kött och tillagas olika i hela världen, min chili gör jag med tärnat nötkött som får koka långsamt och länge, på så sätt blir den mustigare och godare
Skär paprikan i bitar, dela och hacka chilifrukterna. 12 chilifrukter, en röd och en grön. 1Tillsätt paprika, chili, salt, peppar, paprikapulver, vatten, tomatpuré och soja. 1Strö över lite koriander eller persilja, och servera gärna med tortillachips och en klick turkisk yoghurt
"Findela" baconet och knaperstek det i en stekgryta - ta upp och låt rinna av på ett hushållspapper. Häll i tomatpuré, chilipulver och vatten, låt det småputtra i några minuter
4 2 gula lökar 350 g nötfärs 1 msk olja färsk eller torkad chili (efter smak) 1 tsk paprikapulver 1 krm svartpeppar 3/4 tsk salt 1 msk soja 1 burk hela tomater (à 400 g) 2 burkar vita bönor i tomatsås (à 440 g) Till servering salladskål hackad persilja sås på vinägrett Tillbehör jalapeñopeppar chips eller brytbröd Lägg till i inköpslistan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.