Champinjongratinerade kotletter. Hej i vårvärmen. Våren är kommen hopp tralala la. Ja, som ni nog gissat är jag mer än överlyckling över att våren är på väg med besked, och jag har nu officiellt lagt undan både vinterjackan och vinterskorna
Har ni provat kålrabbi nångång. Den var med i senaste matkassen från Linas och hade den inte varit det hade vi nog inte provat den, för jag visste knappt att det fanns något som hette kålrabbi
Kålrabbi, var har du varit hela mitt liv. Och kålrabbi skulle man ha i. Värsta tuffingen, hon provade rå kålrabbi-stav OCH senapskrämen bara som den var
Lägg ner smöret, kålrabbin, mandeln och ett par timjankvistar. Skala och tärna kålrabbin i 1-cm tärningar. 400 g kålrabbi. 400 g kålrabbi 150 g smör 150 g mandel timjankvistar salt
Är du eller dina gäster nybörjare på kålrabbi. ➥ Halvera kålrabbin, lägg halvorna med snittytan neråt och skär bort den yttersta halvcentimetern med en vass kniv
This "Kålrabbi- Brassica oleracea var. gongylodes" post was originally uploaded by Tyra Hallséius Lindhe in the blog KÖKSTRÄDGÅRDEN - The Kitchen Garden - Le Jardin Potager - Der Küchengarten - La Huerta - Oгород #harvest #skördetid #kålrabbi #recept #kohlrabi #kalarepa
Kålrabbin är ingalunda en ny grönsak annat än i mitt grönsaksland och så här i efterhand kan jag ju undra varför jag inte odlat dessa lila runda kålsmakande bollar tidigare
Champinjongratinerad fläskfilé4 portioner 6oo g fläskfilé1 tsk saltvitpepparRiven ostSvampstuvning1 stor burk champinjoner2 msk margarin3 msk vetemjöl2 dl grädde1,5 -2dl svampspad0,5 tsk saltVitpeppar Gör så härLägg fläskfilén på stekgaller i långpannaGnid in köttet med salt och pepparSätt in filén i ugn i 175 grader i 45 minuterHacka svampen något och fräs den i margarinStrö över mjölet och späd med grädde och svampspadLåt koka några minuterSalta och peppra Skär filén i skivorLägg dem i en ugnsfast formBred den avsvalnade stuvningen över köttetStrö över rikligt med ostSätt in fatet i 275 grader i 10-15 minuterHasselbackspotatis4 portioner 12 medelstora potatisar3 msk margarin1,5 tsk salt1 msk ströbrödGör så härSkala potatisen Skär potatisen i tunna skivor men ej helt igenomStäll potatisen med skivorna uppåt i en ugnsfast formSmält margarinet och pensla potatisenUgnsstek potatisen i 225 grader i 45 minuterEj för stark undervärmePensla då och då med det smälta margarinetNär potatisarna fått lite färg strö över salt och ströbrödTill serveringTomat- och gurksallad med söt/sur citrondressingDressingSaft från en citronEn gnutta vatten3 msk socker0,5 tsk saltVitpeppar Jag önskar er alla en trevlig Valborg och 1
Koka upp lagen och låt kallna innan du lägger i kålrabbin. 1 liten kålrabbi 2 dl vatten 1 dl ättikssprit 12% 1 dl strösocker ½ krm salt Skala och strimla kålrabbin. - Läs hela inlägget här 1 liten kålrabbi
I den senaste bilagan LCHF från Expressen har min fullständiga bloggadress publicerats och det nämns att man kan hitta flera recept med kålrabbi på min blogg
Skär av toppen på kålrabbin så att det blir som ett lock. Dela kålrabbin i två skivor om den är stor. Koka upp vatten, salta och lägg i kålrabbin utom locken
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.