Har ni provat kålrabbi nångång. Det hade inte jag innani fredags. Den var med i senaste matkassen från Linas och hade den intevarit det hade vi nog inte provat den, för jag visste knappt att det fanns något som hette kålrabbi
En sås som har blivit en riktigklassikeri samband med kyckling är mango/curry. Smaken återfinnsi både diversekycklingröror, sås på flaska och som alternativ när man äter ute på fik/restautang, nackdelen är dock att de ofta innehåller både konserveringsmedel och generöst med socker
Idag när vigrilladekyckling gjorde vi ugnsrostade rotsaker och en currysås till. Vi gjorde den av gräddfil, curry, rivet äpple, bostongurka, salt och peppar och en litenklick honung
This "Kålrabbi- Brassica oleracea var. gul lökar, fintärnade. gongylodes" post was originally uploaded by Tyra HallséiusLindhein the blog KÖKSTRÄDGÅRDEN - The Kitchen Garden - Le Jardin Potager - Der Küchengarten - La Huerta - Oгород #harvest #skördetid #kålrabbi #recept #kohlrabi #kalarepa
Kålrabbin är ingalunda en ny grönsak annat än imitt grönsaksland och så här i efterhand kan jag ju undra varför jag inte odlat dessa lila runda kålsmakande bollar tidigare
Koka upp lagen och låt kallna innan du lägger ikålrabbin. Passar utmärkt tillfisk och kött. 1 litenkålrabbi 2 dl vatten 1 dl ättikssprit 12% 1 dl strösocker ½ krm salt Skala och strimlakålrabbin. Låt stå 1 timme, men gärna längre. - Läs hela inlägget här 1 litenkålrabbi. 1 dl ättikssprit
I den senaste bilagan LCHF från Expressen har minfullständiga bloggadress publicerats och det nämns att man kan hitta flera recept med kålrabbi på min blogg
Har upptäckt att kålrabbi är jättegod att använda i gratänger,den är mild och fin. Det är ingenhemlighet att jag älskar krämiga gratängeroch jag gör dem iliteolikavarianter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.