Varmamackor har alltid funnits i mitt liv och jag gillar verkligen det. För min del är det mammas variant som gäller så jag har nästan alltid ätit samma sorts varmamackor genom hela mitt liv och jag älskar dem och då menar jag ÄLSKAR
Borsta av champinjonerna - skölj den INTE. Skiva och hacka dem grovt. Skala och hacka löken grovt. Fräs alltsammans i smör tills svampen släppt alla vätska
Först var det kallt, sen blev det kallare och till sist blev det fredag. Då sjönk temperaturen ner till temperaturer som aldrig brukar finnas i Göteborg före jul
Stek fileérna och krydda med salt,peppar och grillkrydda. Användskyn och tillsätt vatten. Gör såsen på skyn,grädden,creme fraichen, buljong,pressad vitlök och vin
Jag har en ny officiell favorit med fläskfilé. Varken cambozola eller fläskfilé är ju nytt hos mig men den här kombinationen av de båda har jag inte gjort förut och det blev så himla gott
1. Sätt ugnen på 225 grader. 2. Lägg fisken i botten på en ugnsform, salta och peppra. Fördela riset ovanpå. Blanda champinjoncrème, grädde och rom, smaka av med salt och peppar
Sätt ugnen på 225 grader. Lägg fisken i botten på en ugnsform, salta och peppra. Fördela riset ovanpå. Blanda champinjoncrème, grädde och rom, smaka av med salt och peppar
Dag 1. Förberedelser. Peppra filébitarna och bryn i smör i het panna till innertemperatur 45°C. Tag upp, låt rinna av och svalna kyl den i frysen om det finns tid till det
Skölj halv-ärterna och koka upp i vatten med en tsk salt i. (kokar du utan salt blir ärterna bara mos, och det är inte meningen) Ärterna ska koka ca 20 minuter
10 såser till fläskkotlett och fläskkarréTOMATGRÄDDSÅS4 portioner2 dl vispgrädde3 msk chilisåssoyasvartpepparKotlett- eller karréskivorna tas ur pannan när de är klara
Ugnstemperatur 225º. Tina smördegsplattorna 10-15 minuter. Skär kasslern i skivor men inte helt igenom. Blanda champinjonkräm, svamphack, persilja och vitlök
Fester med resterdenna goda stroganoffen1 dl vitt vin 1 paket djupfryst bladspenat, 250 g 1 paket halloumiost 1 burk(ar) champinjoncrème 1-2 krm sambal oelek 1 st grönsaksbuljongtärning 2 st pressade vitlöksklyftor 1 burk(ar) crème fraiche salt och peppar 1 st morot 4 st tomater Gör så här
Köttfärs och svamp, pasta och timjan. Mer behövs inte för att fixa en vardagsmiddag. Men det här var lördagsmiddag hemma hos mig för några dagar sedan, så två saker fick komplettera maten
1. Skölj och ansa paprikorna, kör dem i mixer, sila och spara paprikaspadet. 2. Vispa mjölet till en jämn smet med hälften av mjölken och paprikaspadet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.