Borsta av champinjonerna - skölj den INTE. Skiva och hacka dem grovt. Skala och hacka löken grovt. Fräs alltsammans i smör tills svampen släppt alla vätska
Idag gjorde jag en champinjoncrême istället för sås till maten, och det blev jättegott. Enkelt att göra, och man kan garanterat frysa in det också - och använda som bas i champinjonsoppa vid ett senare tillfälle
Låt din mat vara din medicin, och din medicin vara din mat
Stek fileérna och krydda med salt,peppar och grillkrydda. Användskyn och tillsätt vatten. Gör såsen på skyn,grädden,creme fraichen, buljong,pressad vitlök och vin
Bered champinjoncrèmen ( om den inte köpts färdig ) och låt svalna. Skär av lite av toppen på champinjonerna ( så att de står ), fyll hålrummen med champinjoncrème och ställ åt sidan
100 g champinjoncrème. Skölj halv-ärterna och koka upp i vatten med en tsk salt i. (kokar du utan salt blir ärterna bara mos, och det är inte meningen) Ärterna ska koka ca 20 minuter
CHAMPINJONKRÄM MED ÖRTSMAK4 portioner1 burk champinjoncrème, ca 180 g2 dl mjölk1 tsk smulad dragon1 tsk smulad körvelsalt, pepparRör ut champinjoncrème och mjölk i en kastrull. 1 burk champinjoncrème, ca 180 g2 dl mjölk
Minns ni den där rätten med champinjoncrème och svart caviar. Tror bestämt att champinjoncrèmen var slut i många butiker, kunde den användas till något annat också
Fördela champinjoncrèmen ovanpå. Fester med resterdenna goda stroganoffen1 dl vitt vin 1 paket djupfryst bladspenat, 250 g 1 paket halloumiost 1 burk(ar) champinjoncrème 1-2 krm sambal oelek 1 st grönsaksbuljongtärning 2 st pressade vitlöksklyftor 1 burk(ar) crème fraiche salt och peppar 1 st morot 4 st tomater Gör så här. 1 dl vitt vin 1 paket djupfryst bladspenat, 250 g 1 paket halloumiost 1 burk(ar) champinjoncrème 1-2 krm sambal oelek 1 st grönsaksbuljongtärning 2 st pressade vitlöksklyftor 1 burk(ar) crème fraiche salt och peppar 1 st morot 4 st tomater Gör så här
1. Skölj och ansa paprikorna, kör dem i mixer, sila och spara paprikaspadet. 2. Vispa mjölet till en jämn smet med hälften av mjölken och paprikaspadet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.