Den enda skillnaden med min och hans pasta är nog att jag tillsätter parmesanost i min sås, då blir det extra nötigt, saltigt och nästan förbjudet gott
Tillsammans med den här krämiga polentan som fått koka i vitt vin och buljong samt smaksatts med tryffelolja, parmesanoch färsk gräslök gjorde det inte sämre
Höll omeletten vegetarisk med stekta champinjoner, tomat, parmesanoch färsk gräslök. Genom att mixa den med grädden och ha den i smeten blir omeletten härligt vårigt grön
Hyvla parmesanost runt och dra några varv med pepparkvarnen på toppen. Vissa rätter låter mer komplicerade än vad de är och det här är med allt säkerhet en sådan
Lägg över kasslern i formen med potatisen och löken. Riv parmesanostenoch blanda i den. Strimla sendan löken i den storlek man vill ha, jag vill ha lite större bitar så jag delar den på hälften och sedan skivar den i bågar
Lägg över svampen i stekpannan med kycklingen och häll ner resten av osten och matlagningsgrädden. Stek under tiden även de kvartade champinjonerna och kantarellerna och den hackade rödlöken i en annan stekpanna
Smaka av såsen med honung, salt och svartpeppar. I dag stod jag på passet Latin moves i Långavekaskolans gympasal i Glommen och fantiserade om parmesanost, samtidigt som jag tog ett salsasteg åt vänster
2 2 port ris 250 g champinjoner 140 g tärnat bacon 300 g strimlad kycklingfilé 1 tsk smör salt och peppar 1 dl vatten 2 dl rödvinssås 1/2 ask färsk persilja (à 20 g) Lägg till i inköpslistan
AVsluta med att vända i räkor och rom samt smaka av med nymald svartpeppar och salt. Skagenröra är fantastiskt gott samtidigt som att det är lätt att förbereda och alltid är ett välkommet tilltugg eller förrätt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.