Blanda rapsolja, soja med salt och svartpeppar. Var och letade lite matinspiration och fastnade för de här goda champinjonerna, vitlöks, och chilimarinerade champinjoner, som gav stor utdelning för liten insats i köksregionen
Servera allt medgrillade korvar och ett glas rött. Grillade även färskvitkål, hasselbackspotatis på sötpotatis och gjorde en fantastiskt god tomatsalsa och även en vitlökssås
Gjorde min fantastiskt goda basilikamajonäs till (recept HÄR) och ugnsrostad sötpotatis. Till helgen är det kalas igen, denna gången för familjen så nu måste jag planera för mat, tårta osv
Gnid in kycklingen med örtsalt och de örter som är kvar. Efter att vi var till parken Zoo en rätt regnig kall dag, men himla rolig med min pappa och alla tre söner
Rör ihop smöret med salt, vitlök och kryddor, samt lite riven parmesan. De här tomaterna har vi festat på i helgen, till en fin entrecote av naturbeteskött ochmed grönsaker till
Rassolnik och soljanka är tunga soppor gjorda på kött, kyckling eller fisk med syrlig smak. (Medan vattnet kokar så kan du snabbt fräsa vitkålen i olivolja i några minuter - för ännu mer smak)
Och bättre blir det idag ska det bakas lussebullar med min kompis Ellenor, ska även göra matlådor, korrekturbaka mazariner för en annan bloggs kommande kokbok, sukta över alla godisar jag ska göra till jul och så ska jag testa att göra ett annat tilltuggtill glöggen
Pensla det heta grillgallret med olja och lägg på spjällen. Jag blir förstås väldigt glad om du köper min grillbok som ett litet tack för alla recept jag delar med mig av gratis härinne
Skrubba potatisen ordentligt och koka tills klar, låt svalna och dela i mindre bitar. Marinaden nedan är även god till fläskkarré eller annat fläskkött som du vill grilla
Börja med att vispa ihop yoghurten och chèvren, tillsätt sedan ramslöken och rör runt. Sitter ni och funderar på vad ni skall äta till middag till helgen
Vill ni testa något nytt på grillen till midsommar, men vet inte riktigt vad ni ska göra. Smakar prima ihop med en kall sås ochfärskpotatis, och fungerar även toppen på bufféer då den ser trevlig ut även i uppskuren form, och smakar lika gott även om den hunnit svalna och bara är ljummen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.