Vispa upp ägg och äggulor tillsammans med resten av sockret i en skål. Blanda citronsaft, flädersaft, smöret i bitar och 1/2 dl av sockret i en kastrull och koka upp
Ställ kastrullen i en större gryta med sjudande vatten. Curden håller ca 1 vecka i kylskåp och passar bra till tårt- eller pajfyllning tillsammans med jordgubbar
Ställ kastrullen i en större gryta med sjudande vatten. Curden håller ca 1 vecka i kylskåp och passar bra till tårt- eller pajfyllning tillsammans med jordgubbar
Vispa med elvisp ett par minuter. Sätt kakorna ovanpå varandra med den störste underst. Blanda mjöl, socker, bakpulver, bikarbonat och salt i mycket stor skål
Vispa ägg och socker riktigt pösigt med elvisp. Rulla ihop och garnera med grädde och bär. Häll smeten i en långpanna 30x40 cm, klädd med bakplåtspapper
I fjol provade vi att smaksätta flädersaften med mynta och det gillade vi skarpt, det blev en lite friskare ton utan att det för den sakens skull smakade tandkräm
En härlig gräddtårta bakad på sockerkaksbotten smaksatt med citron, fylld med färska jordgubbar marinerade i flädersaft, cream cheesegrädde, flädercurd och jordgubbsmousse
I en champagnetårta ska skumpan flöda. Så när ett lockande mail med en tävling från Alexandre. ett Paris-inspirerat bakverk med champagne som ingrediens gjorde ju
Men med det sagt vill jag ändå flika in med ett prima recept på en laxröra. Det var vår förrätt på midsommarafton, men den kan med fördel ätas hela sommaren lång och långt in på hösten
Och så hade Marianne gjort champagnetårtamed Peach melba. Har varit en härlig helg, ätit gott och umgåtts med vänner, en sväng på Birsta och varit på relaxen hela familjen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.