Vi komponerade en lite spretig, men förbannat god middag med lax- och wasabisnittar, svampkrämsfyllda petitchouxer, wienerschnitzel och en färgsprakande efterrätt på inkokta små rabarber med lemon curd, vaniljkräm, en hårdare vaniljgräddegelatingrej och krossade drömmar
Förra året gjorde jag semmelkladdkaka och i år ville jag testa göra petitchoux semlor. Eller rättare sagt, jag har velat göra petitchoux bakelser länge nu
Jag älskar petitchouxoch de här är de första petitchouxen som jag gör i vår nya lägenhet och var faktiskt lite nervös för hur det skulle bli eftersom det är en ny ugn och spis men det gick bra
Ta från plattan och vispa ner mjölet tills degen släpper kastrullen. ) Låt dem svalna och skär/klipp sedan upp dem, lägg i valfri fyllning och på med locket igen
Tillsätt mjölet och rör kraftigt med en träsked tills smeten släpper från botten och kanter. Skär försiktigt av ett lock och lägg i fyllningen strax innan serveringen
Idag har jag bakat de här goda petitchouxen efter att ha sett ett avsnitt av hela sverige bakar då de skulle göra munsbitar och den ena skulle vara en petitchoux
Baka petitchoux mixen enligt anvsingarna på förpackningen ( gör de tsk stora) och klipp sedan ett jack och använd en sprits med smal öppning eller en plastpåse och spritsa in fyllningen
Ta ut petitchouxernaoch stick hål i kanten med en gaffel. Tillsätt smöret och låt det smälta. Det är viktigt för att petitchouxerna ska höja sig vid gräddningen
Ta från värmen och tillsätt äggen ett i taget under kraftig vispning. 1Koka upp smör och vatten i en kastrull. 1Skär eller klipp av ett lock och fyll med t ex grädde och bär, vaniljkräm eller crème fraiche och räkor
Ta ut petitchouxernaoch stick hål i kanten med en gaffel. Tillsätt smöret och låt det smälta. Det är viktigt för att petitchouxerna ska höja sig vid gräddningen
Fyll en spritspåse (montera ev en tyll om du vill ha krusiga chouxer) och spritsa ut smeten på klädd plåt i valfri storlek och form, men se till att alla på plåten har samma storlek så de gräddas jämnt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.