Här kommer receptet på min jubileumstårta i Damernas Värld om ni missade det numret. Låt svalna helt och förvara sedan i kyl tills du ska bre ut curden på tårtan
En bavaroise är som en luftigare variant av panna cotta med ungefär samma ingredienser, med den skillnaden att bavaroisen är baserad på en äkta vaniljsås, en crème anglaise, som får extra konsistens av lite gelatin och vispad grädde som vänds ner på slutet
Jag är helt såld på recepten i Jan Hehds bok 'Tårtor. Frisk mousse med djup chokladsmak på bottnarna. Purén gjorde jag på egna svarta vinbär som jag hade i frysen
Spritsa frostingen på bakverk eller använd som fyllning i tårta. Sätt ugnen på 175°C. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 30-40 minuter beroende på formens storlek. (2 lager i en tårta på 22cm)
Denna gång med frisk tropisk passionsfruktsmousse på mandelmarängbotten med hallonspegel överst. Nej just, hallonspegel ligger vanligtvis i botten – på tallriken som en spegel du placerar din dessert på
Hacka och smält chokladen över vattenbad eller i mikro på låg effekt. Blanda detta med flädersaften i en kastrull på svag värme och lägg i de urkramade gelatinbladen
Hej på er. Tag ut formen från frysen och häll på tryffeln. Sätt ugnen på 175 grader. Häll moussen på botten och ställ den 1 timme i frysen. Tag ut formen från frysen och bred på den ljusa moussen och ställ tillbaka den i frysen ca 1 timme
Häll på den på den svala tårtbotten och låt tårtan kylas i frys några timmar. Häll på den på den svala tårtbotten och låt tårtan kylas i frys några timmar
I slutet på förra veckan gjorde vi moussetårtor i skolan, det var verkligen jätteroligt. Vi tränade även på att temperera choklad och göra olika chokladdekorationer