Tillsätt olivolja, parmesanost, rucola, basilikan samt salt & peppar och mixa till en röra, den får gärna fortfarande ha lite crunch kvar från nötterna men ska gått ihop helt
Skär oxfilén i mycket tunna skivor (viktigt med en vass kniv), ungefär 3-4mm tjocka. Banka sedan ut oxfilén så mycket som det går till "lövtunna" skivor (ett bra knep är att änvända två skärbrädor i plast)
Jag är inte mycket för helt vegetarisk mat och jag är inte så förtjust i betor. Tur att jag provade på den här rätten i alla fall, den blev riktigt god och på köpet ganska vacker
Dessutom hittade jag en variant med en senapsdressing i julklappsboken ‘Stora boken om Vin & Mat’ av Christer Berens och carpaccion i kombination med denna dressing och ett glas italiensk soave var nästan genialiskt
Den krämiga laxen med en himmelsk sås och rivig pepparrot var en riktig smaksuccé. Detta är en superlyxig förrätt eller lägg till ett gott bröd eller ugnsfriterad sötpotatis så har du en hel måltid
Lyxigt och fantastiskt gott. Dressingen gjorde jag i matberedaren med vispfunktionen. Den blev ganska hård, så jag spädde ut den med vatten för att kunna ringla över anrättningen
1. Skär pilgrimsmusslorna i tunna skivor och arrangera på uppläggningsfat. Använder du frysta musslor kan du med fördel skiva dom medan de är halvfrysta
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.