Bryn köttet i stekpanna. Kvällens lördagsmys med goda vänner blir en turkisk köttgryta CuvecOsmanisk gryta500 g nötkött (eller lamm)2 gula lökar1st aubergine4 st tomater1 grön paprika2 pressade vitlöksklyftor2 msk tomatpure150 gr fetaost2 st köttbuljongtärningar + 3 dl vatten1 msk sumak eller citron och svartpeppar1 tsk sambal oelekSkär köttet i tärningar och grönsakerna i mindre bitar. 500 g nötkött. 2 st köttbuljongtärningar
0,5 vitkål kallpressad rapsolja 2 msk flytande honung 1 msk vatten 2 kvistar färsk rosmarin, hackad ca 500 g kycklinglårfilé (ekologisk med skinnet kvar) 1 dl japansk soja 2 dl crème fraîche 3-4 cm färsk pepparrot, smaka av salt peppar
800 g biff, hängmörad, i 4 skivor smör, till stekning salt svartpeppar, nymalen. 1Grönpepparsås4 schalottenlökar 50 g smör 0,5 dl grönpeppar i lag 0,5 dl cognac 3 dl hemgjord kalvfond (eller utspädd fond från flaska) 3 dl vispgrädde salt peppar, nymalen