Lägg köttet med kryddblandningen i en plastpåse. Servera grillad, gravad oxfilémed kall nobissås, kokt färsk potatis, några salladsblad och finklippt gräslök
Lägg upp grönsakerna på en tallrik och lägg köttet ovanpå, garnera gärna med lite färsk timjan. ) Vi köpte en riktigt mör och fin bit medoxfilé som serverades med väldigt goda grönsaker som jag tillagat i lite olja, grönsaksbuljong och vin
Det går lika bra att använda sig av prosciutto eller bresalo till carpaccion. För att jag är fixerad vid kontrasten mellan sött och salt gjorde jag en toast bredvid med en marmelad gjord på torkade aprikoser
Hetta upp olivolja i en stekpanna och rosta pinjenötterna påmedelvärme utan att bränna. Krossa flingsalt och sprid ut lite på serveringsfatet, lägg oxfiléskivornaovanpå
Skala dem och skär dem riktigt tunnt med en mandolin. Tur att jag provade på den här rätten i alla fall, den blev riktigt god och på köpet ganska vacker
Skala kålrabbin och skiva den tunnt, gärna med mandolin. Kålrabbi, denna goda lilla klump som oftast ligger förpackad på konstigt sätt i vacumpåsar och elände på ica
Skär hälleflundran i tunna skivor och lägg ut i en cirkel på tallriken, pensla med olivolja. Lägg hälleflundran på dubbla lager plastfolie, rulla ihop och lägg i frys
Lägg upp den på en kyld tallrik tillsammans med finriven rättika, inlagd skivad ingefära, riven saltad gurka som fått rinna av, lite wasabi samt kanske tunna, tunna skivor av purjolök som dekoration (ej på bilden)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.