½ dl kalvfond (vi gjorde av skyn som blev efter vi stekt påoxfilén + lite kalvfond). Lägg ut ett tunt lager potatis i botten på en stor, ugnsfast form, krydda med salt och peppar, pressa över hälften av vitlöken, häll över halva grädden
Skiva brödet på diagonalen. 8st Skivor gravad lax, (köper du färdig så stänk på några droppar brännvin gärna smaksatt med dill & kummin) alt. så gravar du själv minst 2 dagar i förväg, se recept på bloggen. 4msk Gravlaxsås, (sök tidigare recept på bloggen eller köp färdig). Linda ihop 2st laxskivor och lägg upp på brödet. 8st Skivor gravad lax, (köper du färdig så stänk på några droppar brännvin gärna smaksatt med dill & kummin) alt. så gravar du själv minst 2 dagar i förväg, se recept på bloggen. 4msk Gravlaxsås, (sök tidigare recept på bloggen eller köp färdig)
Oxfilépå bädd av frästa grönsaker. Tanken var att vi denna lördagskväll skulle gå ut att äta på restaurang men så kom vi på att det faktiskt är både billigare och trevligare att laga mat tillsammans hemma och så fick det även bli
Klappa in oxfilén med kryddorna och lägg den i en form med grovt skuren persilja. 400-500 g putsad oxfilé. 400-500 g putsad oxfilé 1 dl salt 1 dl strösocker 0,5 msk krossad svartpeppar 0,5 msk krossad vitpeppar 1 msk körvel 1 stor knippa persilja
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.