Inte nog med att hon har nån som passar barnen medan hon och maken är på SPA. Denna gång blev halva degen till kringlor, och andra halvan fick en fyllning med ingefära, citron och mandelmassa
En grov frukostbullemed "tugg". Lägg bullarna på 2 plåtar med bakplåtspapper och jäs i cirka 30 minuter. Pensla bullarna med filmjölk och grädda mitt i ugnen 12-14 minuter
Lägg bullarna på en plåt med bakplåtspapper. Igår fick vi besök av världens bästa Freddy som hade med sig världens bästa presenter från sin kompis, världens bästa Patrik
Pensla med ägg o toppa med pärlsocker. För er som bara till baka ca 20 bullar. )25 g jäst2,5 dl mjölk100 g smör1 msk kardemumma½ dl socker1 nypa salt1 tsk Kanel6-7 dl mjölTill fyllning100 g smör1 tsk vaniljsocker2 tsk kanel2 msk socker1 tsk kardemummaÄgg till pensling o pärlsocker som garnering
Rulla bitarna till bullar och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Vid servering penslas bullarna med smält smör och doppas i socker, strössel eller kokos
Börja med den mindre mängden mjöl. Om du tröttnar på kanelklet och kavling går det förstås alldeles utmärkt att rulla till släta bullar, som man kan pensla med smält smör och doppa i strösocker när de är nygräddade (eller nytinade)
Kanelbullens dag. För att motivera er till att baka bullarna själva i år (och många fler gånger framöver) tänkte jag dela med mig av hemligheterna som garanterat ger dig hembakta bullar i samma klass som konditoribullarna
Bästa bullen (viktigt tillbehör. *50 g jäst smulas och röres i en kopp tillsammans med. *2 ägg och blanda, häll detta i marg&mjölblandn och vispa degen rejält med elvisp. Rulla ihop till en lång rulle med hjälp av det gladpack som det är utkavlat på, dela i 20 bitar och fördela i stora (breda) bullformar
se har problem med att vissa recept försvunnit , inte bara från min blogg, så kommer jag att reprisera några av de blogginlägg som tidigare hört till de mest klickade
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.