Ta upp och håll dem varma. Tomater, lök och vitlök blandades med spenat och jag använde Kabanoss och slantade i några Korvish svartpeppar men det går bra med vilken korv som helst
Idag möts Italien och Sverige i en ugnsform här i det Mårtenssonska köket, när vi bjuder på en ugnsstekt medisterkorv fylld med tomater, mozzarella och basilika, toppad med parmesanost
De här tomaterna torkas ett gäng timmar och sedan förvaras de i olivolja tills du lägger dem som pålägg på en varm macka eller använder dem till tomatpesto som får gegga ihop sig med pasta
Ta lite av oljan från tomaterna, och hetta upp i en vid panna. Det här är en enkel och lättgjord vardagsrätt, som med glutenfri pasta blir både gluten- och mjölkfri
Rensa kycklingen från ben och skär köttet i mindre bitar. 2 dl hackade soltorkade tomater. Fördela kycklingkött, tomateroch örter på 4 brödskivor. Strö över osten och gratinera i ugnen tills osten har smält och fått lite färg, cirka 10 minuter. 2 dl hackade soltorkade tomater
Skär tomaternaoch stek hastigt i smör och salta. Att fotografera mat är verkligen jättekul men det är svårt på vintern när det är mörkt och när ljusförhållandena inte är så bra
Torsk600-800 g torskrygg, gärna med skinnet kvar 1 dl salt 1 l vatten 300 g körsbärstomater, blandade färger 1 schalottenlök 2 klyfta vitlök 5 kvist färsk timjan 3 msk olivolja 3 tsk sherryvinäger salt svartpeppar
Skär soltorkade tomater i strimlor och tillsätt i grytan. Högrev, rödvin, korvoch soltorkad tomat ger en fantastiskt gryta som vi åt med ris och sallad
Varmatomateroch druvor. Både tomaternaoch vindruvorna ska bli lite mjuka. Lägg alla ingredienser utom persiljan i en ugnsfast form och vänd runt med en sked
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.