) Bulgogi kommer ju som många vet från Korea, en rätt med ca tusen år (. Sött, saftig kött med mycket smak, krispiga grönsaker och fantastisk fruktighet från
Häll på marinaden och massera in i köttet med händerna. Servera i salladsblad med valfria tillbehör. entrecote i tunna skivor (prova gärna 400 g trattkantareller för en vegetarisk variant)
Servera med sallad och ris och Gochujangsås, eller som topping på en Bulgogi. Smaken är lite mildare i min variant men tillsammams med Gochujangsås är det en smakkombination som är bara
Lägg i marinaden, blanda ordentligt så alla köttskivor blir täckta med marinaden. Var försiktig, blada gärna med händerna så köttskivorna förblir så hela som möjligt
Vissa gör vi flera gånger och Bulgogi är ett sådant som vi återkommer till för det är så himla gott. Blanda med soja, sesamfrön, sambal oelek, svartpeppar och olja i en plastpåse eller skål
Mats utgick ifrån en Bulgogi. Idag har jag varit tillsammans med min fru Sofia i halva mitt liv. Lite tjatigare har Sofia blivit med åren, men oftast inte utan anledning
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.